Вінета (Венета)
Ранній сорт столового призначення, середній врожайності і хороших смакових якостей.
Підходить для вирощування в регіонах з суворим кліматом.
Стійкий до збудника раку картоплі і нематоди. Сприйнятливий до збудника фітофторозу за бадиллі, помірно чутливий по бульб. Стійкий до вірусів зморшкуватою і полосчатой мозаїки, скручування листя, добре переносить посуху.
Смак хороший і відмінний. Кулінарний тип В. В процесі приготування Венета разваривается (развариваемость слабка), тому рекомендується для приготування салатів.
Зверніть увагу! Надмірне внесення азоту в грунт негативно відбивається на лежкости плодів
Характеристики сорту Вінета (Венета):
термін дозрівання - ранній (70-80 днів);
форма бульб - овально-округла;
структура шкірки - слабосетчатая;
колір шкірки - жовтий;
колір м'якоті - світло-жовтий;
глибина вічок - дрібна;
вміст крохмалю - 12,9-15,2%;
врожайність на сотку - 160-228 кг (максимум до 238 кг);
кількість бульб на кущ - 10-12;
середня маса 1 бульби - 67-95 г
товарність - 87-97%;
лежкість - 87%.
Зовнішній вигляд рослини - розлогий. Лист світло-зелений. Хвилястість краю слабка до середньої. Віночок маленький до середнього розміру, колір суцвіть білий.
0 коментарі:
Дописати коментар